De toekomst van werk

De afgelopen weken hebben bij mij vooral in het teken gestaan van werk, maar dan vooral: in welke vorm zou ik idealiter willen werken? Wat vind ik belangrijk in hoe ik werk, en bij mijn werk-/opdrachtgevers?

Stukje bij beetje begint daar een duidelijker beeld bij te ontstaan – en dat is eigenlijk ook een heel spannend proces. Ik ben de afgelopen tijd in dat proces ook een aantal uitdrukkingen tegen gekomen die mij enorm aanspreken en inspireren. Hieronder een paar van die uitdrukkingen (want een blog – of in elk geval dit blog – is tenslotte bedoeld om ideeën mee te delen):

> Ondernemer van je eigen talent

> Mens- & talentgericht werken

> Zelfstandig professional, met vooral daaraan gekoppeld de volgende regels uit het boek Society 3.0 waar ik al eerder aan refereerde:

Mensen hebben geen organisatie meer nodig om inkomen te verwerven. Ze werken tegelijkertijd voor en binnen verschillende netwerken en kiezen zelf welk netwerk hun ‘inzet’ verdient.

En als laatste, misschien wel de kreet die het meest mijn gevoel bevestigt van hoe de moderne arbeidsmarkt er uit zou (moeten) zien

> Loyaal aan je vak, in plaats van aan je werkgever

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: